4 zussen ontdekten hun natuurkwaliteit

Een verslag van de workshop “Ontdek je natuurkwaliteit”

Op 8 mei 2016 kwamen 4 zussen deelnemen aan de workshop “Ontdek je natuurkwaliteit” met behulp van schapen. Het was moederdag en zij waren op zoek naar gezelschap en verbondenheid. Het was prachtig weer en iedereen was in een beste stemming. De 4 dames hadden nog nooit eerder zo’n workshop met dieren beleefd en een van hen vond dieren in het algemeen eigenlijk eng. Toch waren ze allemaal erg geinteresseerd en stonden te popelen om te beginnen.

IMG_1402

Na een korte inleiding in de 4 natuurkwaliteiten konden we dan ook direct IMG_7259praktisch aan de slag. We volgden het model van de 4 natuurkwaliteiten en de zussen volgden heel nauwkeurig de aanwijzingen van de opdrachten op. Ieder gaf zijn eigen draai aan de activiteit en zo werd ieder zijn kwaliteit duidelijk. Bij elk onderdeel werden er nieuwe inzichten gewonnen. Door in de groep te reflecteren vonden we diepgang in wat er ervaren werd.IMG_7295

Aan het einde van de dag kon ieder trots zijn op de persoonlijke ontwikkeling die ze gemaakt had. De een ontdekte dat ze op zoek was naar acceptatie in een groep, de ander deelde dat ze de beoordeling van anderen nu veel meer naast zich neer kon leggen. Ze ontdekten het grote verschil in de manier waarop je iemand benadert. En de zus die bang was voor dieren, heeft haar angst voor schapen overwonnen!

IMG_1408

Al met al een geslaagde middag!

IMG_7329