Vruchtbaarheid en Vrouwelijkheid

Hoe is dat zichtbaar in de irisdiagnose?

Voor mijn komende thema avond Gezond Zwanger (op 9 juli) hou ik mij veel bezig met het thema vruchtbaarheid. Vooral de baarmoeder als orgaan en vrouwelijkheid in het algemeen staan voor mij centraal bij dit onderwerp (ook al vergeet ik niet de essentiële rol van de man!). Want vanaf het moment van bevruchting, vormt die baarmoeder van de vrouw het veilige en voedzame nest voor het nieuwe leven. Wij vrouwen zijn door de natuur ontworpen om dit nieuwe leven vorm te geven en te dragen tot het groot en weerbaar genoeg is om in onze armen vastgehouden te worden.

Dat klinkt natuurlijk heel erg mooi. Maar voor zeker 5% (en waarschijnlijk steeds meer) van de paren die zwanger willen worden, blijft de kinderwens onvervuld. Voor vele andere kan het maanden en soms zelfs jaren duren voordat het dan eindelijk wil lukken, met alle stress van teleurstellingen die erbij komt kijken.

Waar ligt dat nu aan dat je niet in een keer zwanger kunt worden?

Gynaecologisch en hormonaal onderzoek (en uiteraard ook onderzoek van het zaad van de man) biedt vaak wel inzicht. Een andere manier om erachter te komen wat de oorzaak van een verminderde vruchtbaarheid is, is een irisdiagnose.

Wat is er te zien?

Irisdiagnose is een bijzonder vak. Mij wordt wel eens gevraagd: “En wat is er dan te zien in het oog?”… Ja, vanalles eigenlijk! Van je genetische basis tot aan sociaal-emotionele blokkades. Als iriscopiste heb ik een soort topografie van de iris geleerd, waarin alle organen zijn opgetekend. Door het duiden van de verschillende tekens die er te zien zijn, kunnen verschillende oorzaken gevonden worden. Zo kan de ene vrouw een verminderde doorbloeding van de baarmoeder hebben en de ander juist overprikkelde eierstokken. Ook blokkades, die oorspronkelijk sociaal-emotioneel zijn geweest en fysiek niet aantoonbaar zijn, kunnen in de iris opgespoord worden. Elke oorzaak vraagt om een andere aanpak als je de vruchtbaarheid wilt vergroten.

Hier enkele foto’s waar ik de belangrijke zones al heb aangetekend. Bekijk deze foto’s met de volgende vragen in je achterhoofd: Is er verdonkering? Zijn er “gaatjes” of donkere groeven te zien? Zijn er oplichtende vlekken of juist lijntjes zichtbaar? Of zijn er verkleurde vlekken?
(de tekst gaat onder de foto’s verder)

Elk teken is als een puzzelstukje

Elk teken dat op de gebieden van de baarmoeder, eierstokken en hypofyse te zien is, geeft een andere belasting of zwakte aan. De tekens in deze gebieden zijn vaak heel subtiel, waardoor je er makkelijker overheen kijkt. Een combinatie van tekens geeft een verhaal op zich. En je ziet, elk oog is heel anders en naast de tekens die op de gebieden die zijn gemarkeerd, is er in elk oog nog veel meer te zien. Om de werkelijke oorzaak van een onvruchtbaarheid in te schatten, speelt juist die levenskracht van jou als totale mens (die zichtbaar is uit de verzameling van alle tekens in de iris) een grote rol.

Wil jij meer weten?

Ben jij benieuwd wat er in jouw ogen te zien is? Kom dan eens langs voor een irisdiagnose. Een los consult kost bij mij €45 en wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Spreekt jou het onderwerp vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap aan? Kom dan naar mijn thema avond. Daar ga ik veel kennis met je delen en mag je gaan ervaren wat natuurgeneeskundige therapie voor je kan betekenen.