Magische Libelle

Vanmorgen had ik een magische ontmoeting met een libelle. Eigenlijk was hij gister avond al in mijn praktijkruimte (midden in de stad!) verschenen. Hij (of zij?) zat daar plots aan het plafond toen ik het raam dicht ging doen. Eerst dacht ik nog om hem die avond al “naar buiten te gooien”, maar hij hing daar zo rustig aan het plafond, dat ik dacht: “nee, hij mag wel hier slapen, ik laat hem morgen wel de praktijk uit.” En toen ik vanmorgen rond 11uur in mijn praktijk kwam, hing hij nog op precies dezelfde plek als waar ik hem gister avond achter had gelaten. Ik dacht nog “hij zal toch niet dood zijn gegaan?!”, want zelfs toen ik het gordijn en het raam weer open deed, vloog hij niet direct naar buiten. Nu werd ik wel echt nieuwsgierig. Ik maakte wat foto’s met mijn telefoon (helaas nooit de beste kwaliteit) en ik kon echt heel dichtbij komen met behulp van een klein laddertje. Daar stond ik dan, op dat laddertje, die libelle te bewonderen. Ik vond het prachtig hoe groot zijn ogen zijn. En hoewel deze libelle niet super fel gekleurd was, ik vond het heel bijzonder dat hij zo mijn praktijkruimte als plek had gekozen om te zijn.

Uiteraard wou ik hem wel weer naar buiten laten, want hier in het gebouw kan hij alleen een stressvolle dood vinden. Dus ik pakte een handdoek om hem op die manier naar het open raam te sturen. En toen ik besefte dat ik met de handdoek langs de plek op het plafond was geweest waar de libelle had gezeten, was hij ook “poef” verdwenen! Ik had hem niet weg horen vliegen, ik heb hem niet weg zien vliegen… Alsof hij in rook was opgelost (nee, uiteraard logisch gezien is hij gewoon snel het raam uit en de lucht in gevlogen). Heel mysterieus!

De libelle als boodschapper van Magie en Spontaniteit

Ja, nou wou ik wel weten welke boodschap deze magische libelle kwam brengen! Want niet alleen vandaag en dus gister avond, maar ook op dinsdag tijdens de workshop Intuïtie in Bloei bij Take the Leash had ik al meerdere keren libellen gezien, maar had ik de libelle als boodschapper nog niet zo ter kennis genomen. Nu was hij overduidelijk aanwezig; er was geen weg meer omheen!

Uit mijn kaartenset ‘De geheime boodschappen van dieren’ pakte ik de libel kaart en las: “Magie, Spontaniteit, Directheid en Verandering”. Ik lees dat de libelle symbool staat voor kracht, behendigheid en overwinning. Hij is de brenger van voorspoed, harmonie en geluk. En staat als teken voor puurheid en licht bekend. Je snapt, mijn dag kan niet meer stuk!

Levenslessen van de libelle

Nu kan een dier als boodschapper nooit werkelijk geluk brengen. Het dier brengt je alleen de wijsheid om, in dit geval dus, licht, puur en gelukkig te leven. De libelle brengt mij levenslessen, door mij bewust te maken van de kwaliteiten die er in het leven te vinden zijn of een voorbeeld te nemen aan zijn manier van leven. Zo wijst de libelle mij erop om behendig en spontaan te blijven en bereid te zijn om van richting te veranderen als het moment daarnaar vraagt. De libelle roept mij op om te dansen met het licht, de wind en het water om mij heen.

Ik geloof ook dat de libelle mij oproept om meer in contact te komen met mijn vocht-stuk, mijn gevoelsleven, mijn water-element in mij. Ik ben al tijden vooral bezig met to-do-lijstjes en met mijn verstand op zoek naar wegen om mijn praktijk goed lopend te krijgen. Nu, met de libelle als boodschapper, zie ik dat het mij gelukkig kan maken als ik keuzes ga maken vanuit mijn gevoel. En dat ik mag vertrouwen op mijn wendbaarheid en magie.

Dankjewel, libelle, voor deze wijsheid!

Ik dans met het licht van het moment
Ik ben gezegend met de magie van het leven
Ik beweeg met de spontane roep van mijn geest
Eén met de gave van vandaag