EHBO natuurlijke middelen

Gedurende de herfst en winter wordt ons immuunsysteem op de proef gesteld. Keelpijn, hoest en koorts liggen op de loer… Griep en verkoudheden doen de ronde. Het is ieder jaar opnieuw de uitdaging om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen en je weerstand op pijl te houden. 

Ondanks alle goede voorzorgen kan de besmettingsdruk te hoog zijn en loop je een virus of bacterie op. Plots voel je je ziek en kan je een tijd uit de running zijn. Dan wil je wel iets in huis hebben om de genezing te bespoedigen. Bij kinderen kan de ziekte zich heel snel ontwikkelen, dan wil je een pasklare oplossing hebben die snel verlichting geeft en een antibiotica kuur kan voorkomen. Met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kan je veel bereiken. Veel natuurlijke EHBO-middelen helpen je om echt op te knappen en het immuunsysteem tegelijk te versterken, zodat je niet direct weer in het ziekenbed komt te liggen.

Tijdens deze workshop ga je je eigen EHBO-doosje vullen met natuurlijke middelen. Middelen die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld een griepje of verkoudheid hebt gekregen, zoals bijvoorbeeld een hoestsiroop. Daarnaast biedt Esra Tjemkes (natuurgeneeskundige) veel inzichten in hoe je deze en nog andere natuurlijke hulpmiddelen kunt samenstellen en toepassen. Zo krijg je direct ervaring in de snelle, effectieve en natuurlijke toepassingen bij herfst en winterkwaaltjes. Ook zal ze je wijzen op de signalen wanneer je toch echt naar een huisarts of ziekenhuis moet.

Door de kleinschalige opzet van de workshop is er volop ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

Algemene informatie

Deze workshop is georganiseerd in samenwerking met de Volksuniversiteit Enschede. Hij bestaat uit 2 delen, die elk op 1 avond gegeven worden.

Programma

Deel 1:

  • Hoest
  • Verkoudheden

Deel 2:

  • Koorts
  • Spijsverteringsklachten
  • Winterhanden & -voeten

Datum & Tijd

Deel 1: Dinsdag 6 nov 2018, 19:00 – 21:30
Deel 2: Dinsdag 13 nov 2018, 19:00 – 21:30

Locatie

Wijkvoorziening Prismare
Roomweg 167D, Enschede

Prijs

€60,- per persoon (voor beide delen samen, de delen kunnen niet los geboekt worden), incl cursusmateriaal.

Aanmelden

Het is verplicht om je aan te melden via de Volksuniversiteit Enschede.

Voor meer informatie, neem je contact op met de Volksuniversiteit Enschede of Natuurtherapie.