Ontdek je Natuurkwaliteit

Workshops voor persoonlijke ontwikkeling

Je staat op een kruispunt in je leven en hebt de wens om dichter bij je ware “ik” te leven. Je zoekt een manier van leven die van nature bij je past. Of misschien wil je samen met teamgenoten of familieleden ieders persoonlijkheid een stukje beter begrijpen en ontdekken welke talenten er in ieder verscholen zit.

Dan kan ik je een interactieve lezing of workshop met de 4 Natuurkwaliteiten aanraden.

De 4 Natuurkwaliteiten (Warm, Koud, Droog en Vocht) is een model dat veel inzicht biedt in persoonlijkheden, natuurlijke fenomenen en levensprocessen. Door voorkeuren en gedrag te plaatsen in het model worden persoonlijke kwaliteiten en valkuilen zichtbaar. Ook kunnen actie en reactie binnen het model verklaard worden, wat begrip, acceptatie of juist gedragsverandering te weeg kan brengen.

Al met een groepje van 5 personen kan je bij Natuurtherapie een lezing of workshop organiseren, waarbij de 4 Natuurkwaliteiten centraal staat. De workshops die hieronder staan, zijn al kant en klaar. Wil je liever iets op maat, ga ik graag met je in overleg. Neem contact op voor meer informatie.

De 4 natuurkwaliteitenKennismaking met de 4 Natuurkwaliteiten

Tijdens deze interactieve lezing van ongeveer 45min, ga je na een korte intro zelf aan het puzzelen. Je krijgt van mij begrippen, voorwerpen en beeldmateriaal wat jij in het model mag plaatsen. Waarom denk jij dat iets Warm of juist Koud is? We zullen hierdoor met elkaar in discussie gaan over het model en krijgen zo inzicht in hoe die 4 Natuurkwaliteiten in de natuur en in onszelf te zien zijn.

Ontdek je Natuurkwaliteit

Deze workshop van 1,5 tot 2uur is erop gericht om spelenderwijze te ontdekken welke Natuurkwaliteit(en) bij jou passen. Door verschillende oefeningen en natuurervaringen ontdek je wat elke Natuurkwaliteit met je doet. Daarbij letten we op voorkeuren, gedrag en gedachtes in het hier en nu. Deze workshop geeft niet alleen inzicht in de 4 Natuurkwaliteiten, maar ook in jouw persoonlijkheid.

 

Ontdek je Natuurkwaliteit met behulp van schapen

Tijdens deze workshop van ongeveer 4uur gaan we echt de natuur in. Door de activiteiten in de natuur en met de schapen word je je bewust van je gedrag en gevoel, je voorkeuren en aversies, je grenzen en je talenten. Het contact met de schapen nodigt uit om onbevangen en met een positieve kijk te experimenteren en te reflecteren op onderwerpen zoals communicatie, grenzen stellen en je gevoel volgen.

Ontdek je Natuurkwaliteit met behulp van honden

De insteek van deze workshop is in feite dezelfde als die met behulp van de schapen, alleen kan deze workshop ook op een binnen locatie georganiseerd worden. Tijdens deze workshop van 4uur gaan we aan de slag met de directe en eerlijke feedback van de hond. De interactie met de dieren houd ons een spiegel voor, waardoor we bewust kunnen worden van ons gedrag en voorkeuren. Met behulp van de 4 Natuurkwaliteiten kunnen we de interactie in perspectief brengen.

Natuurtherapie im Schwarzwald

Wil je echt de diepte in? Tijdens de retraite van Natuurtherapie in het Zwarte Woud kan je 1 week lang met de 4 Natuurkwaliteiten werken aan bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en natuurlijke gezondheid. Lees hier alles over Natuurtherapie im Schwarzwald.