Pijnlijke Gewrichten

Of de officiële diagnose nu artrose, jicht of fibromyalgie is, je hebt pijnlijke gewrichten. Zo heb je misschien moeite met traplopen, omdat je knie slijtage heeft. Of je verliest misschien langzaam kracht in je handen, en kunt zo amper nog wat tillen. De pijn kan zo heftig en doordringend zijn, dat het je leven bepaald. Je wordt er moe en kribbig van. Je wilt er gewoon graag vanaf.

De reguliere pijnbestrijding helpt daarbij vaak wel tijdelijk. Het nadeel is dat deze gericht is op symptoombestrijding, het neemt de oorzaak van je klachten niet weg. De pijn zal daarom steeds weer terug komen. En de kans is groot dat je ook steeds sterkere pijnstillers nodig hebt om de dag door te komen. Ik kan me goed voorstellen dat jij al heel wat doosjes pijnstillers hebt leeggegeten. En dat is iets waar jij je bedenkingen bij hebt. Je bent dus op zoek naar een andere manier van aanpak.

Op zoek naar de oorzaak van jouw pijn

Als natuurgeneeskundige ga ik bij alle klachten altijd op zoek naar de oorzaak. Ik stop daarbij niet bij een reguliere diagnose, zoals slijtage of fibromyalgie. Ik vraag mij af hoe het is gekomen dat jij daar op die plek pijn hebt. De zoektocht leid vaak ook langs de symboliek van het aangedane lichaamsdeel. Ook sociaal-emotionele aspecten kunnen inzicht geven in de oorzaak van jouw pijn.

Tijdens het theoretische deel van de thema avond gaan we hier uitgebreid aandacht aan besteden. De reguliere diagnose kennen we nu wel. Welke alternatieve perspectieven bieden nieuwe inzichten? Het model van de 4 natuurkwaliteiten, de irisdiagnose en de symboliek van je klacht zijn enkele hulpmiddelen hierbij.

Snuffelen aan alternatieven

In het praktische gedeelte van de avond mag je kennismaken met verschillende therapievormen bij pijnlijke gewrichten. Je mag verschillende pijnstillende en opbouwende kruiden gaan proeven. En uiteraard gaan we het ook hebben over voedingskeuzes. Maar ook therapie met dieren kan je ondersteunen om het proces van degeneratie te stoppen of zelfs om te buigen naar een proces van regeneratie. Op deze avond ga je ervaren wat een sessie met hond voor je kan betekenen.

Ben je benieuwd? Reserveer dan een stoel of neem contact op voor meer informatie.

Waar gaan we het o.a. over hebben?
– Artrose, artritis, jicht, fibromyalgie en andere vormen van pijnlijke gewrichten
– Chemische, natuurlijke en lichaamseigen pijnstillers
– Opbouwende voeding
– Belastende en opbouwende effecten op je immuunsysteem
– Symboliek van je klacht

Datum & Tijd
11 nov 2019, 19:30 – 21:30

Locatie
In de praktijkruimte van Natuurtherapie
Ekersdijk 235, te Enschede (routebeschrijving met foto’s, zie contact)

Prijs
€10,- per persoon incl BTW, materiaal, koffie/thee en iets lekkers.

Aanmelden
Het is verplicht om je aan te meldden, omdat er een beperkt aantal plekken zijn. Om je aan te meldden, of voor meer informatie, neem je via email of telefoon contact op.