Blog

Ben jij op zoek naar wat informatie over ziekte en gezondheid? Ik heb meerdere blogs geschreven, en hier voor jou gesorteerd, zodat jij ze makkelijk terug kunt vinden. Klik op de groene link om de blog te lezen. Naast deze blogs heb ik posts gedeeld over actuele onderwerpen. Deze vind je onderaan de homepage: Home .

Je kunt daarnaast ook leuke berichtjes kijken en lezen op mijn Instagram en Facebook. Ik vul deze twee social media kanalen met verschillende content, dus als je het ene volgt krijg je op het andere kanaal niet precies hetzelfde te zien.

Angst en Vertrouwen

Angst; 2018, Waar ben jij bang voor? Hier een algemene beschrijving en mijn visie op angst en vertrouwen.

5 Hulpbronnen bij Angst; 2018, Hier beschrijf ik 5 mogelijke hulpbronnen bij angst.

Angst voor honden; 2019, Heb jij de spreuk “Hij doet niets, hoor!” ook al vaak gehoord? Hier mijn visie op angst voor honden.

Mijn honden en ik helpen mensen met angst voor honden; 2020, Hier beschrijf ik in grote lijnen hoe mijn zachte co-therapeuten en ik kinderen en volwassenen kunnen helpen bij hun angst voor honden.

Bang in het donker; 2020, De meeste mensen herkennen het wel: in het donker zijn we eerder bang. Hoe komt dat? Lees hier mijn visie en enkele tips die kunnen helpen.

Ziekte van Lyme

Ziekte van Lyme; 2018, Hoe herken je de Ziekte van Lyme en wat is eraan te doen? Lees een korte uitleg op deze pagina.

Teken, Borrelia en ons immuunsysteem; 2020, Zijn teken werkelijk de boosdoeners? Zijn wij het slachtoffer van de Ziekte van Lyme? Ik prikkel graag je overtuigingen en geef je de touwtjes van je leven terug in handen!

Mijn verhaal over Lyme; 2021, In deze blog vertel ik in het kort mijn algemene kijk op de Ziekte van Lyme en hoe ik deze ontwikkeld heb.

De Teek; 2021, Hier een beschrijving van de teek. Of je er vrolijk van wordt durf ik niet te zeggen…

Tekenbeetziekten; 2021, Een teek kan meer ziektekiemen bij zich dragen dan alleen de Borrelia bacterie (de bacterie die de Ziekte van Lyme veroorzaakt). Lees in deze blog een aantal beschrijvingen van tekenbeetziekten. En nog een aantal interessante feitjes over het speeksel van teken en de symbiose met de Borrelia.

Borrelia; 2021, Wat is het bijzondere aan de Borrelia bacterie? En hoe weet je wanneer je besmet bent met een Borrelia? Lees het in deze blog.

Hooggevoeligheid

Hoog Sensitief Persoon (HSP); 2019, Hoe herken je hooggevoeligheid in jezelf of een ander? Lees op deze pagina mijn visie op dit gevoelige onderwerp. Hier vind je ook enkele tips die kunnen helpen om de balans te bewaren.

(Winter) Depressie

(Winter) Depressie; 2017, Hier mijn visie op (winter)depressie en hoezo vitamine D niet de enige oplossing is.

Vandaag al gelachen?; 2017, Hier een stukje over positieve en negatieve gedachtes.

Van Verkoudheid tot Winter Depressie; 2017, Zou de oorzaak van een winter depressie te vinden zijn in een simpele verkoudheid?

Gezonde Darmen

Spijsverteringsklachten; 2019, Een goede gezondheid begint met gezonde darmen. Hoe zorgen we daarvoor? Lees enkele eenvoudige tips op deze pagina.

Koolhydraatarm dieet; 2018, Het koolhydraatarme dieet is een van de mogelijkheden om af te vallen. In deze blog beantwoord ik de vraag of het dieet makkelijk is.

Hoofdpijn & Migraine

Hoofdpijn & Migraine; 2019, Hoe kan hoofdpijn een helpend signaal zijn? Laat je verrassen door mijn visie! Zoals altijd geef ik ook tips: natuurlijke pijnstillers om hoofdpijn te voorkomen en genezen.

Hooikoorts

Hooikoorts; 2018, Wat is hooikoorts en hoe kijk ik daar als natuurgeneeskundig therapeut tegen aan? Onderwerpen zoals stuifmeel en prikkelgevoeligheid worden besproken in dit stukje.

5 hulpmiddelen bij hooikoorts; 2019, Hier bespreek ik 5 hulpmiddelen bij hooikoorts.

Levenslessen van dieren

Een dier als co-therapeut; 2019, een beschrijving van wat er gebeurt tijdens een consult met hond en welke voordelen er zijn bij het inzetten van dieren in therapeutische sessies.

Video over Natuurtherapie; 2017, een video gemaakt in samenwerking met Lifestyle for pets over dieren in dienst.

Levenslessen van een hagedis; 2018, wat heeft de hagedis ons te leren? Lees mijn inzichten in dit blog.

Magische Libelle; 2018, welke inzichten heeft de libelle te brengen? Lees het hier.

De 3 reigers; 2021, Op mijn pad kwam ik 3 reigers tegen. Na zo’n ontmoeting sta ik graag stil bij de levensles die dit mooie dier te geven heeft. In dit stukje lees je mijn inzichten hierover.

De merel zingt een lied voor mij; 2022, Een tijd lang werd ik elke ochtend vroeg wakker met het lied van een merel. Tot ik zijn boodschap tot mij door liet dringen. Welke boodschap de merel voor mij had, lees je in dit bericht.

Leven en Dood

Leven en Dood; 2021, Hoe kan je vrede hebben met de dood? In dit stukje deel ik een aantal manieren om de dood in een positief daglicht te plaatsen.

Forest Bathing

Een boswandeling vs een bosbad; 2021, Wat is een bosbad? Wat is een forest bathing of Shinrin yoku? In deze blog geef ik een uitleg. Daarbij beschrijf ik enkele positieve effecten, waaronder links naar andere artikelen en websites.

Bosbaden met Natuurtherapie; 2022, Wat maakt een bosbad met Natuurtherapie anders dan een bosbad bij iemand anders of zelfs in je eentje? Lees hier wat je kunt verwachten bij een bosbad met mijn honden en mij.

Iriscopie

Iriscopie; 2020, Wat zie ik in jouw oog? Wat kan jij je bij een iriscopie voorstellen? En, enkele prachtige foto’s van irissen die voor mijn lens zijn gekomen.

Wat kijk je angstig!?; 2018, Hier beschrijf ik hoe iriscopie in te zetten is om inzicht te krijgen bij het onderwerp angst en spanning.

Reguliere en Aanvullende Geneeswijzen (en een combi daarvan)

Gevaarlijke geneesmiddelen; 2019, Het CBG begint een campagne om patiënten te waarschuwen voor de gevaren van het gebruik van supplementen. Lees hier waarom ik het goed vind dat er aandacht is voor de gevaren van supplementen.

Voor een goed herstel na een operatie; 2019, Na een operatie moet jij jezelf genezen. Hier 5 hulpmiddelen om voor jezelf te zorgen na een operatie.

De 4 Natuurkwaliteiten; 2015, Dit eeuwenoude model helpt om de (menselijke) natuur beter te begrijpen. Op deze pagina geef ik een korte introductie tot het model dat ik integreer in mijn werk als therapeut.