Blog

Ben jij op zoek naar wat informatie over ziekte en gezondheid? Ik heb meerdere blogs geschreven, en hier voor jou gesorteerd, zodat jij ze makkelijker terug kunt vinden. Klik op de groene link om de blog te lezen. Naast deze blogs heb ik informatieve pagina’s over gezondheidsonderwerpen. Deze vind je via de volgende link: Natuurgeneeskunde .

 

Reguliere en Aanvullende Geneeswijzen (en een combi daarvan)

Gevaarlijke geneesmiddelen; 2019, Het CBG begint een campagne om patiënten te waarschuwen voor de gevaren van het gebruik van supplementen. Lees hier waarom ik het goed vind dat er aandacht is voor de gevaren van supplementen.

Voor een goed herstel na een operatie; 2019, Na een operatie moet jij jezelf genezen. Hier 5 hulpmiddelen om voor jezelf te zorgen na een operatie.

 

Gezonde Darmen

Koolhydraatarm dieet; 2018, Het koolhydraatarme dieet is een van de mogelijkheden om af te vallen. In deze blog beantwoord ik de vraag of het dieet makkelijk is.

 

Hooikoorts

5 hulpmiddelen bij hooikoorts; 2019, Hier bespreek ik 5 hulpmiddelen bij hooikoorts.

 

Angst en Vertrouwen

5 Hulpbronnen bij Angst; 2018, Hier beschrijf ik 5 mogelijke hulpbronnen bij angst.

Wat kijk je angstig!?; 2018, Hier beschrijf ik hoe iriscopie in te zetten is om inzicht te krijgen bij het onderwerp angst en spanning.

Angst voor honden; 2019, Heb jij de spreuk “Hij doet niets, hoor!” ook al vaak gehoord? Hier mijn visie op angst voor honden.

 

Zwangerschap

Vermoeid tijdens de zwangerschap; 2018, Hier werp ik mijn perspectief op vermoeidheid als een van de veel voorkomende zwangerschapsklachten. Voeding en rust worden als belangrijke hulpbronnen beschreden, daarnaast nog 5 leuke tips.

Vruchtbaarheid en Vrouwelijkheid; 2018, Een zwangerschap is niet zichtbaar in de iris, maar vruchtbaarheid! Neem hier een inkijkje.

 

Ziekte van Lyme

Ziekte van Lyme; 2018, Zijn teken echt de boosdoeners bij de Ziekte van Lyme? Lees er hier meer over.

 

(Winter) Depressie

Vandaag al gelachen?; 2017, Hier een stukje over positieve en negatieve gedachtes.

Van Verkoudheid tot Winter Depressie; 2017, Zou de oorzaak van een winter depressie te vinden zijn in een simpele verkoudheid?

 

Levenslessen van dieren

Een dier als co-therapeut; 2019, een beschrijving van wat er gebeurt tijdens een consult met hond en welke voordelen er zijn bij het inzetten van dieren in therapeutische sessies.

Video over Natuurtherapie; 2017, een video gemaakt in samenwerking met Lifestyle for pets over dieren in dienst.

Levenslessen van een hagedis; 2018, wat heeft de hagedis ons te leren? Lees mijn inzichten in dit blog.

Magische Libelle; 2018, welke inzichten heeft de libelle te brengen? Lees het hier.