Iriscopie

Door in iemand z’n ogen te kijken, voel ik mij verbonden. Door iemand in z’n ogen te kijken, weet ik of diegene oprecht is. En door iemand in z’n ogen te kijken, weet ik hoe het met iemand gaat. Ogen zijn sprekend. Ze kunnen dof zijn, vol zijn met tranen of sprankelen van vreugde. Jij herkent dit vast wel.

Ogen zijn zo bijzonder en zo belangrijk voor onze communicatie! Zo waren het ook de fonkelende ogen van mijn vriend waar ik op slag verliefd op was! Werkelijk magisch wat een ogenblik soms kan betekenen! 

En er blijkt nog veel meer te ontdekken in onze ogen, dan wat je in een eerste oogopslag kunt zien.

Ogen bestuderen als beroep!

Toen ik in 2011, op mijn eerste lesdag tot natuurgeneeskundig therapeut, in aanraking kwam met iriscopie, was ik overdondert! Er bestond dus een vak, waarbij het oog bestudeerd werd om de gezondheid van die persoon te onderzoeken. Nu mocht ik lang, aandachtig en onbeschaamd naar ogen kijken om te ontdekken hoe het met die persoon is. De lessen van Margret Trompenaars tijdens mijn opleiding, hebben mij gemotiveerd en geïnspireerd om van dit vak mijn beroep te maken.

Wat is er in jouw oog te zien?

Ogen zijn zo uniek, bijzonder en fascinerend! Elk oog is anders. Elke iris is als een kleine landkaart, die allerlei geheimen verbergt over je oorsprong, het pad dat je bewandelt en de moeilijkheden waar je tegenaan loopt. We zeggen wel dat de ogen de vensters tot de ziel zijn, en ik kan dat alleen maar bevestigen! Irissen reflecteren jouw genetische basis, de toestand van je organen en zelfs je sterke en zwakke plekken op sociaal en emotioneel gebied. Ik lees dat af aan de kleuren, structuren en vormen in je iris. Zo zijn er bijvoorbeeld oplichtende plekken, of juist delen die verdonkert zijn. Soms lijken er allemaal gaten in de iris te zitten, of bedekken pigmentvlekken delen van de iris. Elk teken heeft z’n eigen betekenis. Ook de bloedvaten in het sclera laten zien hoe het met je gaat. Dat ken je vast ook wel: als je een nacht slecht hebt geslapen (of hebt gefeest) zijn er veel meer rode bloedvaatjes zichtbaar dan anders. Hieraan is duidelijk te zien: je oog verandert ook! Uiteraard heb je wel een vastgelegde basis, maar je oog verandert gewoon met je mee: tekens kunnen ontstaan en ook verdwijnen… Net zoals ook klachten kunnen ontstaan en verdwijnen.

Irisfoto geeft een kijkje achter de schermen

Een irisfoto is een moment opname. Voor een irisdiagnose maak ik close-up foto’s van de ogen, wat op zich al erg leuk is! Alleen de foto al is een kunstwerkje! Vervolgens ga ik samen met jou naar de foto’s kijken en bespreken we de opvallende tekens. Als ik de irisdiagnose maak in verband met een hulpvraag, ga ik thuis op zoek naar alle verborgen tekens in het oog. Zo ontdek ik wat er voor oorzaak achter een klacht schuilt. Zo heb ik bijvoorbeeld bij iemand vastgesteld dat haar hooikoorts te maken had met haar manier van zichzelf voortdurend onder druk zetten, wat haar uiteindelijk zo extreem prikkelgevoelig heeft gemaakt. 

Iriscopie geeft letterlijk en figuurlijk een kijkje achter de schermen. Het geeft inzicht en een alternatieve manier om sterke en zwakke plekken te ontdekken. En vandaar uit kan jij, eventueel met begeleiding, stappen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling en een verbeterde gezondheid.

Wil jij meer te weten komen over jezelf?

Ben jij benieuwd wat ik in je ogen kan zien? En schrik jij niet weg voor de spiegel die ik je kan voorhouden? Als jij meer over jezelf te weten wilt komen, neem dan contact op om een afspraak te maken.