Forest Bathing

(English follow this link)

Heb jij behoefte aan rust om je heen? Zou je graag eens goed willen doorademen en de frisse lucht vanuit je longen tot in de puntjes van je tenen willen laten doorstromen? Of zoek je verbinding met de natuur, om zo ook de verbinding met jezelf te versterken? En laat jij je graag inspireren door het gezelschap van anderen?

Dan is een middag bosbaden je aan te raden.

Zo kan een bosbad er ook uit zien. (Deze plek is te vinden in Nieuw-Zeeland)

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord, of over gelezen? Bosbaden, Forest bathing of Shinrin-yoku zijn allemaal gebruikte termen om (ongeveer) hetzelfde te benoemen: een bad nemen in het bos. Niet letterlijk, al zou dat ook echt een magisch moment voor je kunnen zijn. Een bosbad neem je eigenlijk al zodra je een wandeling door het bos maakt. Je hoeft in feite alleen maar de natuur op te zoeken. Echter, door heel bewust stil te staan en je te verbinden met de natuurlijke omgeving, met behulp van bepaalde oefeningen, kan de “onderdompeling” in het bos je nog veel meer brengen dan alleen een frisse neus. In Japan wordt Shinrin-yoku als therapie bij allerlei ziekten, van migraine tot kanker, toegepast. Dat de natuur geneeskracht heeft wordt zo langzaam ook wetenschappelijk steeds vaker bewezen. Gelukkig hoeven wij niet te wachten op een wetenschappelijk bewijs om van de voordelen van de natuur te kunnen genieten!

En genieten kan je van de natuur rondom Enschede! Met een paar minuten ben je de stad uit en de rust in. Door zelf veel te wandelen en fietsen in de omgeving, heb ik een aantal plekken gevonden die echt goed doen. Graag neem ik je mee en begeleid ik je om zo veel mogelijk positieve energie in je op te nemen als mogelijk is in een paar uurtjes.

Therapie in de natuur met een hond

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Als natuurgeneeskundige hou ik mij veel bezig met de geneeskracht van de natuur: Voeding, kruiden, ademhalingsoefeningen… verzin het maar. Het ZIJN in de natuur is wat mij oorspronkelijk heeft geïnspireerd om dit vak te leren. En het wandelen in de natuur zie ik ook als een van de prachtigste vormen van natuurtherapie, het liefste dan nog met een dierlijke assistent om echt de diepte in te kunnen gaan! Graag nodig ik je uit om met mij, mijn hond(en) en de andere deelnemers mee de natuur in te gaan. Maak contact met de natuur en je medemens en verwen zo jezelf met dat wat jij op dit moment nodig hebt: liefde, verbinding, draagkracht, rust… de natuur kan het je geven, zodat jij het ook weer in jezelf kunt vinden.

Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf!

Programma

Hier een kort overzicht van wat je kunt verwachten tijdens een forest bathing bij Natuurtherapie.

  • Een wandeling van 3uur (over een route waar je met een normaal tempo 1uur over zou doen)
  • Oefeningen om contact te maken met de natuur, jezelf en de andere deelnemers
  • Inzichten over jezelf vanuit de interactie met mijn therapie-hond(en)
  • Gedeeltelijk wandelen in stilte, gedeeltelijk praten we met elkaar
  • Afhankelijk van de groep’s taal spreek ik Nederlands, Duits en/of Engels
  • Aan het einde een kop thee en wat lekkers

Praktische informatie

Wat neem je mee?

  • Goed zittende kleding, passend bij het weer.
  • Wandelschoenen
  • Een klein rugzakje met wat noodzakelijke dingen, zoals: zonnebrandcrème, een flesje water, je autosleutels, etc.

Prijs

€35,- incl btw, kopje thee en wat lekkers.

Aanmelden en meer informatie:

Neem contact op via email of telefoon.

Op de volgende data kan je mee de natuur in:

Zondag 22 maart 2020

Deze wandeling staat in het teken van het voorjaar. We besteden daarom extra aandacht aan onderwerpen die daarmee in verbinding staan, bijvoorbeeld: reiniging (voorjaarsschoonmaak), het ontkiemen en zichtbaar zijn of worden.
Tijd: 13:00 – 16:00
Locatie: Twekkelerweg, Hengelo (Precieze locatie wordt bij aanmelding doorgegeven)
Meld je aan uiterlijk op vrijdag 20 maart.

Zondag 21 juni 2020

Deze wandeling staat in het teken van de zomer. Om deze wandeling extra kleur te geven, besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: ontwikkeling, actie en motivatie.
Tijd: 13:00 – 16:00
Locatie: Zwartevennenweg, Enschede. (Precieze locatie wordt bij aanmelding doorgegeven)
Meld je aan uiterlijk op vrijdag 19 juni.

Zondag 20 september 2020

Deze wandeling staat in het teken van de herfst. Hierbij komen onderwerpen als loslaten, trots-zijn en zachtheid aan bod.
Tijd: 13:00 – 16:00
Locatie: Het Lankheet, Haaksbergen (Precieze locatie wordt bij aanmelding doorgegeven)
Meld je aan uiterlijk op vrijdag 18 sept.

Zondag 13 december 2020

Deze wandeling staat in het teken van de winter. Bezinning, rust en structuur in het leven zijn de extra onderwerpen die deze wandeling diepgang geven.
Tijd: 13:00 – 16:00
Locatie: Het Lutterzand, De Lutte (Precieze locatie wordt bij aanmelding doorgegeven)
Meld je aan uiterlijk op vrijdag 11 dec.