Animal assisted interventions

Je kent het misschien wel: honden die mensen met Post Traumatisch Stress Syndroom begeleiden, honden die kinderen met Autisme ondersteunen in hun ontwikkeling of teambuilding waar spiegelen met paarden een manier is om dichter bij elkaar te komen.

Bij een animal assisted intervention wordt de interactie tussen mens en dier opgezocht, voor het welzijn, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling van de mens. Het dier wordt daarbij niet gezien als instrument, maar als assistent, als ondersteuner en als co-therapeut. Bij Natuurtherapie worden honden en schapen ingezet voor jouw gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Neem hier een kijkje voor een eerste indruk:

Natuurtherapie biedt therapie en activiteiten met behulp van dieren. Het uitgangspunt daarbij is steeds hetzelfde:

wij, mensen, hebben wat te leren uit de interactie met het dier.

Vaak gaat het om een stuk bewustzijn over percepties en gedrag. Het mooie van het werken met dieren is dat je steeds kunt blijven oefenen en experimenteren met je gedrag, omdat het dier op jou in het hier en nu reageert. Zo krijg je up to date, eerlijke feedback op wat je doet. Dit kan zeer confronterend zijn, maar ook verhelderend en bekrachtigend!

Therapie met behulp van dieren

Bij Natuurtherapie kan je individueel begeleid worden met behulp van dieren in de vorm van natuurgeneeskundige therapie. Tijdens een consult met hond of schaap staat het versterken van jouw gezondheid centraal. Door contact te maken met de dieren en de natuur kan jij jezelf ontwikkelen op alle niveau’s: fysiek, geestelijk, emotioneel, sociaal en spiritueel. Zo kan een therapie met dieren een uitkomst bieden bij allerlei gezondheidsklachten. Te denken valt aan hooikoorts, migraïne, depressie, faalangst, burn-out of zelfs bij de wens om gezond zwanger te worden!

Boek een consult met hond om kennis te maken met deze bijzondere therapievorm, of neem contact op als je meer informatie over het dier als assistent wilt ontvangen.

Angst voor honden

Speciaal voor mensen (kinderen en volwassenen) met angst voor honden heb ik een stappenplan ontwikkeld. Met 9 verschillende onderdelen, die naar behoefte sneller of minder snel doorgelopen kunnen worden, kan jij je zelfvertrouwen opbouwen in relatie tot honden. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: hondentaal, persoonlijke ruimte en je gevoel volgen. Wil je meer weten? Lees hier mijn blog die ik over angst voor honden geschreven heb. Of neem direct contact op voor een gratis kennismaking.

Workshops voor persoonlijke ontwikkeling

Ben je op zoek naar een manier om je persoonlijk te ontwikkelen in groepsverband? Dan is een workshop met schapen of honden misschien iets voor jou. Hier kan je ontdekken waar jouw kwaliteiten en valkuilen liggen door het contact met de natuur, de dieren en het model van de 4 Natuurkwaliteiten. Door samen met anderen het proces van bewustwording aan te gaan, ontstaat er bovendien een verbinding met je medemens.

De workshops voor persoonlijke ontwikkeling die Natuurtherapie aanbied staan hier op een rijtje.

Werken met dieren als assistent

Wil jij meer weten over hoe dieren als assistent bij therapie of workshops werken? Ben je benieuwd of deze bijzondere vorm van werken ook iets is voor jou? Neem dan gerust contact op, wie weet kan ik iets in jouw zoektocht betekenen.