De Honden

Lizzy

Lizzy is geboren in september 2014. Haar hebben wij als pup in ons gezin gehaald. En ook al is ze nu officieel geen pup meer, in hart en nieren zal ze altijd een pup blijven. Lizzy is altijd blij en aanhankelijk. De hele wereld is een speelveld en alles is prachtig.

Zij leert ons dat er altijd iets moois te beleven is!

Ondertussen is Lizzy uitgegroeid tot een eigenwijze dame en heeft al enige ervaring opgedaan in het werk met mensen. Ze kan je ondersteunen als je verdrietig bent, en uitdagen als je moeite hebt om je grenzen aan te geven. Ze weet haarfijn aan te voelen wat jij nodig hebt en past zich makkelijk aan. Ze kan heel teder en rustig zijn, maar ook springen en dansen naar hartelust. Ik kan 100% op haar vertrouwen, ze is dan ook mijn vaste partner bij het ondersteunen van mensen met angsten, incl angst voor honden. Haar opgetogen en liefdevolle manier van leven, werkt erg aanstekelijk en zo is ieder moment met haar een feestje!

Lizzy  img_1145

Maggie

Maggie is geboren op 27 februari 2019 (Maggie en ik zijn daarmee jarig op dezelfde dag!). Ik heb lang gezocht naar een opvolger van Emmie (zie hieronder) en we zijn super blij haar gevonden te hebben. Maggie noemen wij thuis ook wel de Brabo-pup (ze is in Noord-Brabant geboren): ze is super gezellig en houd wel van een feestje (incl bier!). Ze is echt de grappenmaker in ons gezin!

Maggie leert ons onbevooroordeeld te zijn.

Maggie houd enorm van mensen! Mensen die we op straat tegen komen, worden met liefdevolle en enthousiaste kwispels (of zelfs tongzoentjes) begroet. Daarbij maakt Maggie geen onderscheid in haarkleur, afkomst of de dikte van je portemonnee. Enkel jouw liefdevolle aandacht is wat telt. En ook als je verdrietig of boos bent, een blik in haar zachte hondenoogjes laat je wegsmelten en je oordeel loslaten.

Voor altijd in ons hart!

Harry

HarryHarry was onze eerste hond en tjonge wat heb ik veel van hem geleerd! Als super atletische en fijngevoelige hond heeft hij mij laten zien dat het altijd belangrijk is om eerlijk te zijn naar jezelf. Hij leerde ons respect te hebben voor ieder z’n persoonlijke ruimte.

Harry leerde ons om eerlijk en respectvol te zijn.

Op 7 aug 2020 hebben we afscheid moeten nemen van onze knappe vriend.

Emmie

Emmie was een bijzonder lieve hond. Je kon alles met haar doen en ze gaf altijd steun als je dat nodig had. Ze kon Harry goed helpen om weer meer een hond te zijn, en Lizzy heeft ze veel wijsheden geleerd.

Emmie was een super lieve, knuffelige hond, ze zal altijd in ons hart bij ons blijven.

Op 2 december 2016 hebben we afscheid van haar moeten nemen.

IMG_0287