De Honden

Harry

HarryHarry is een gecastreerd reutje geboren in mei 2009. Hij is de eerste hond die Rick en ik als huisdier in ons midden hebben genomen. Hij was toen al 1 ½ jaar oud.

Harry was in zijn jongere jaren een zeer atletische, fijngevoelige en vrolijke Border Collie. Nu hij ouder wordt, heeft hij meer pijntjes en moeten wij meer rekening houden met zijn persoonlijke grenzen. Ondanks dat, nodigt hij ons nog steeds uit om op verkenning te gaan. Met hem kan je ontdekken wat een mooie wandelroute is en hij zal je ook de mooie weilandjes laten zien. Met zijn wijsheid kan hij goed het voortouw nemen, hij kan je zo leren om eens de touwtjes uit handen te geven. Hij kan gelukkig nog steeds actief en lollig zijn! In een interactie met Harry zullen zowel de been- als ook lachspieren geoefend worden.

Harry zal eerder confronteren, dan weglopen.

Vooral nu hij wat ouderdomskwaaltjes heeft, laat hij niet meer over zich heen lopen. Hij dwingt ons hiermee ons handelen nog eens in overweging te nemen en niet over zijn grenzen heen te gaan. Harry leert ons om eerlijk en respectvol om te gaan met sociale en emotionele grenzen van anderen. En ook om eerlijk te zijn over onze eigen persoonlijke grenzen.

Lizzy

Lizzy is geboren in september 2014. Haar hebben wij als pup in ons gezin gehaald. En ook al is ze nu officieel geen pup meer, in hart en nieren zal ze altijd een pup blijven. Lizzy is altijd blij en aanhankelijk. De hele wereld is een speelveld en alles is prachtig.

Zij leert ons dat er altijd iets moois te beleven is!

Ondertussen is Lizzy uitgegroeid tot een eigenwijze dame en heeft al enige ervaring opgedaan in het werk met mensen. Ze kan je ondersteunen als je verdrietig bent, en uitdagen als je moeite hebt om je grenzen aan te geven. Ze weet haarfijn aan te voelen wat jij nodig hebt en past zich makkelijk aan. Ze kan heel teder en rustig zijn, maar ook springen en dansen naar hartelust. Ik kan 100% op haar vertrouwen, ze is dan ook mijn vaste partner bij het ondersteunen van mensen met angsten, incl angst voor honden. Haar opgetogen en liefdevolle manier van leven, werkt erg aanstekelijk en zo is ieder moment met haar een feestje!

Lizzy  img_1145

Maggie

Maggie is geboren op 27 februari 2019 (Maggie en ik zijn daarmee jarig op dezelfde dag!). Ik heb lang gezocht naar een opvolger van Emmie (zie hieronder) en we zijn super blij haar gevonden te hebben. Maggie noemen wij thuis ook wel de Brabo-pup (ze is in Noord-Brabant geboren): ze is super gezellig en houd wel van een feestje (incl bier!). Ze is echt de grappenmaker in ons gezin!

Maggie leert ons onbevooroordeeld te zijn.

Maggie houd enorm van mensen! Mensen die we op straat tegen komen, worden met liefdevolle en enthousiaste kwispels (of zelfs tongzoentjes) begroet. Daarbij maakt Maggie geen onderscheid in haarkleur, afkomst of de dikte van je portemonnee. Enkel jouw liefdevolle aandacht is wat telt. En ook als je verdrietig of boos bent, een blik in haar zachte hondenoogjes laat je wegsmelten en je oordeel loslaten.

Emmie

Op 2 december 2016 hebben we afscheid van haar moeten nemen.

Emmie was een super lieve, knuffelige hond, ze zal altijd in ons hart bij ons blijven.

IMG_0287