Therapie in de natuur

Goed voor jezelf zorgen, een gezonde leefstijl, gezond en gelukkig zijn… We willen het allemaal, en het is voor ieder een unieke uitdaging!

Jij bent op dit moment op zoek naar iemand die je kan ondersteunen bij die uitdaging. En op deze pagina kan je onderzoeken of ik wellicht de juiste persoon ben voor jou en jouw uitdaging.

Waar loop jij tegen aan?

Iedereen heeft een verhaal. Ook jij hebt een rugzak uit het verleden en wilt stappen zetten naar een toekomst die er mooier en beter uitziet. Je ervaart op dit moment belemmeringen, die je tegenhouden om het beste uit jezelf te halen. Waar loop jij tegen aan? Waar wil je mee geholpen worden? Wat ervaar jij op dit moment als een probleem?

Heb jij lichamelijk en geestelijk geen puf meer?
Zie jij jezelf als overgevoelig en belast het jou om in een gezelschap te zijn?
Of heb je een verslaving (zoals roken) die je graag los wilt laten?

Hier enkele nog voorbeelden:

  • Hooggevoeligheid (HSP)
  • Depressie
  • Hoofdpijn en Migraine
  • Burn-out
  • Hooikoorts

Of je hulpvraag nu op een lichamelijk, geestelijk, emotioneel, sociaal of spiritueel vlak ligt, mijn insteek blijft hetzelfde:

Ik kijk en luister naar jou als mens in je geheel en onderzoek samen met jou wat jij nu nodig hebt om verder te groeien naar die mens die jij graag wilt zijn.

Wat heb jij nodig?

Daar weet jij het beste antwoord op! Maar je hoeft niet alles in je eentje te bedenken. Ik kan je op veel verschillende manieren helpen om op antwoorden te komen die bij jouw situatie het beste passen.

De natuur als behandelkamer

Een van de voordelen die ik je kan bieden is het contact met de natuur. Alle consulten die je met mij beleeft, beleef je buiten in de natuur (of natuurrijke omgeving). De natuur is de ideale behandelkamer. De natuur geeft namelijk rust, ruimte en altijd een beetje avontuur! In de natuur heb je tijd om te bezinnen, tijd om de vragen en antwoorden door je heen te laten gaan en dus niet alleen vanuit je verstand maar ook vanuit je gevoel beslissingen te nemen. De ruimte die de natuur geeft, geeft een gevoel van vrijheid. Je hoeft je niet bekeken of opgesloten te voelen. Hier kan je experimenteren en oefenen naar hartelust! En in de natuur is er altijd iets nieuws te beleven. En vaak de onverwachte momenten geven veel inspiratie voor verandering.

In contact met jouw eigen natuur

Via het contact met de natuur, breng ik je in contact met jouw eigen natuur. De natuur nodigt je uit om in verbinding te zijn met al je zintuigen, zonder ze te overprikkelen. Hiermee groeit je vermogen om in contact te zijn met jezelf. Andere woorden die je hieraan kunt geven zijn: je innerlijke kracht, je levensbron of je innerlijke stem.

Het is niet mijn advies dat je moet volgen, maar het advies van je innerlijke stem!

Wat heb je aan mij?

Ik luister en kijk naar je. Ik nodig je uit. Ik wijs je aan. Ik denk en voel met je mee.

Jij bent de expert van jezelf en ik kan je alleen begeleiden als onbevooroordeeld vertrouwenspersoon. Uiteraard, ik heb allerlei methodes geleerd om jou te helpen in jouw leerproces over jezelf. Als therapeut heb ik veel verschillende “tools” in mijn rugzak zitten!

Dieren als assistent

Een van mijn favoriete “tools” is het inzetten van dieren als assistent. Het liefste neem ik altijd 1 of meerdere van mijn honden mee tijdens een consult. Door de interactie met de hond worden dingen vaak heel snel helder. Want zodra jij met de hond bezig bent, laat jij gedrag zien. En zelfs de kleinste intentie wordt opgepikt door de hond, die door zijn reactie de onderliggende gedachtes en emoties als het ware vergroot.

Wil je meer lezen over mijn werk met dieren als assistent? Ik heb er meerdere blog’s over geschreven.

Ben jij bang voor honden?

Ook dan kunnen mijn honden en ik jou verder helpen. Met het stappenplan dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met een angst voor honden, help ik je groeien in zelfvertrouwen! Lees er hier meer over.

De natuur als inspiratiebron

Tijdens een consult bij mij, gaan we niet alleen maar wandelend kletsen. Je mag mij op zich een wandelcoach noemen, gezien ik zeker veel vragen ga stellen om jou aan het denken te zetten. Maar ik ga je ook uitnodigen om te ervaren, dingen te doen. De ene keer zou dat een ademhalingsoefening kunnen zijn, een andere keer mag je op een mooie plek bezinnen en voelen en weer een andere keer kan ik je letterlijk over een obstakel laten stappen.

De natuur bied eindeloos veel mogelijkheden. Het is de inspiratiebron van het leven. Vandaar dat er ook zo veel te halen valt!

Natuurgeneeskunde

Als natuurgeneeskundig therapeut heb ik de mogelijkheid om op velerlei onderwerpen dieper op in te gaan. Ik heb graag een positieve insteek en zie jouw probleem als kern van jouw oplossing. Dat kan je omdenken noemen. Ik noem het ook wel: ziekte als symbool. Zodra je gaat ontdekken wat jouw probleem je eigenlijk wil leren, ben je al halverwege de oplossing!

Tot slot, het contact met de natuur stopt niet wanneer je weer naar huis toe gaat. Ik kan je inspiratie geven op het gebied van voeding, kruiden of lichaamsgerichte oefeningen voor thuis meegeven. Zodra jij weer stevig in je schoenen staat, heb je mij niet meer nodig. En dat is uiteindelijk mijn doel: dat jij je goed voelt en je goed blijft voelen!

Meer informatie

Voor meer informatie, een kennismakingsgesprek of een afspraak voor een consult, neem je contact op via email of telefoon.

Kosten en vergoeding

Voor een consult betaal je €75,-
Hiervoor krijg je 1 tot 1,5uur mijn volledige aandacht, evt in combinatie met de aandacht van mijn dierlijke assistent.

Ik ben op dit moment niet aangesloten bij een beroepsvereniging, de kosten voor het consult krijg je hierdoor niet vergoed via een zorgverzekering. Of je werkgever, UWV of een andere instantie (een deel van) de kosten voor je wil overnemen, zal je met diegene moeten overleggen.
Voor het afnemen van mijn diensten gelden de algemene voorwaarden.