Thema avond

Bloem10
Een thema avond bij Natuurtherapie is een interactieve lezing. Zowel theoretisch als praktisch gaan we met een onderwerp over zieke en gezondheid aan de slag. Ik geef je een inzicht in de regulier medische en de natuurgeneeskundige visie op het thema van die avond. Met de reguliere kijk op het onderwerp winnen we feitelijke en wetenschappelijke kennis. Het model van de 4 natuurkwaliteiten zal daarnaast een nieuw perspectief geven. Ik geef hierbij niet alleen een samenvatting van de symptomen van een ziekte, maar ga samen met jou op zoek naar antwoorden over onderliggende oorzaken. Tot slot mag je snuffelen aan de therapievormen die Natuurtherapie bied. Zo kan je kennismaken met natuurlijke behandelwijzen passend bij het onderwerp van die avond en win je een kijkje in mijn “keuken”. Aan het eind van de avond ga je naar huis met nieuwe inzichten en praktische tips.

 

Algemene informatie

Zie onderaan welke thema’s er dit jaar gepland staan.

Locatie

In de praktijkruimte van Natuurtherapie
Boulevard 1945 nr3, Enschede

Prijs

€10,- per persoon incl BTW, materiaal, koffie/thee en iets lekkers.

Aanmelden

Het is verplicht om je aan te meldden, omdat er een beperkt aantal plekken zijn. Om je aan te meldden, of voor meer informatie, neem je via email of telefoon contact op.

Voor een groep van ten minste 5 deelnemers kunnen deze en ook andere interactieve lezingen op maat gehouden worden. Neem contact op om de mogelijkheden te verkennen.

 

Thema’s en Data

 

Gezonde Darmen

ma 22 januari 2018 van 19:30 – 21:30

We worden ons steeds meer bewust dat de gezondheid van onze darmen een grote invloed heeft op ons totale welzijn. Veel mensen zijn ook op zoek naar een gezond dieet, omdat we merken dat gezonde voeding zorgt voor een goede gezondheid. Daarbij wordt vaak over het hoofd gezien dat de spijsvertering uiteindelijk bepaald of het (gezonde) voedsel ook echt voedzaam is.
Deze avond staat daarom in het teken van de spijsvertering. Tijdens deze interactieve lezing kan je leren hoe je voor gezonde darmen zorgt en kijken we naar spijsverteringsklachten zoals obstipatie, het prikkelbare darm syndroom en voedselintoleranties.

Hooikoorts

ma 19 maart 2018 van 19:30 – 21:30

Voor veel mensen staat de lente in het teken van traanogen, niesen en heel wat anti-hooikoorts-pillen. Die antihistaminica hebben helaas heel wat bijwerkingen en de hooikoorts lijkt vaak ieder jaar erger te worden.
Zou jij op een andere manier je klachten willen verlichten? En wil je ook weten hoe je buiten het hooikoorts-seizoen eraan kunt werken om het volgende jaar minder last te krijgen?
Tijdens deze avond geef ik antwoorden op deze vragen en kijken we ook naar hoe we het immuunsysteem het beste kunnen ondersteunen in plaats van onderdrukken.

Ziekte van Lyme

ma 14 mei 2018 van 19:30 – 21:30

Weet jij wat je moet doen als je gebeten bent door een teek? En aan welke symptomen je de chronische vorm van de Ziekte van Lyme kunt herkennen?
Tijdens deze avond lopen we de verschillende fases van de Ziekte van Lyme door en bespreken we hoe je in elke fase op een natuurlijke manier voor een goede gezondheid kunt zorgen.
Over de Ziekte van Lyme is nog niet veel bekend, wetenschappers beginnen pas net een beetje de bijzondere eigenschappen van de Borreliose bacterie te begrijpen. Ondertussen is het duidelijk dat het immuunsysteem een belangrijke rol speelt in het verhaal van deze ziekte, vandaar dat we tijdens deze avond daar extra aandacht aan besteden.

Gezond Zwanger

ma 9 juli 2018 van 19:30 – 21:30

Als (aanstaande) moeder of vader wil jij het beste voor je kindje. Een goede start in het leven van je baby, begint bij een gezonde zwangerschap. Van zwangerschapswens tot geboorte kan je tegen veel vragen op het gebied van gezondheid lopen. Een aantal wil ik tijdens deze avond behandelen.

De onderwerpen die tijdens deze thema avond aan bod komen zijn: vruchtbaarheid en hormonale anti-conceptie, voeding tijdens de zwangerschap en zwangerschapsklachten zoals obstipatie, misselijkheid, vermoeidheid en candida. We kijken daarbij naar natuurlijke oplossingen, om de zwangerschap zo goed mogelijk te ondersteunen.

Angst

ma 17 september 2018 van 19:30 – 21:30

Pleinvrees, faalangst of dwangmatig het gasfornuis checken… het zijn voorbeelden van angsten die echt een belemmering kunnen vormen om te kunnen genieten van je leven. Als je last hebt van angsten, ben je vast al wel eens naar een psycholoog geweest of neem je zelfs medicijnen om ten minste de deur uit te kunnen voor boodschappen.

Wist jij dat je op een natuurgeneeskundige manier ook ondersteuning kunt vinden bij angsten? Tijdens deze avond kan je kennismaken met verschillende therapievormen bij angst. We gaan het onder andere hebben over het achterliggende mechanisme van angst, Bach bloesems en therapie met dieren. Ook kijken we naar wat de angst jou eigenlijk brengt. Door een positieve benadering kan je nieuwe inzichten winnen in dit vooral negatief beladen onderwerp.

Pijnlijke gewrichten

ma 19 november 2018 van 19:30 – 21:30

Of de officiële diagnose nu artrose, jicht of fibromyalgie is, je hebt pijnlijke gewrichten. De pijn kan zo heftig en doordringend zijn, dat het je leven bepaald. Een reguliere behandeling is vooral gericht op symptoombestrijding, de natuurgeneeskunde biedt alternatieven.
Leer tijdens deze avond hoe je het proces van degeneratie kunt stoppen of zelfs ombuigen naar een proces van regeneratie.